A meggy jótékony hatásai

2016.06.23 13:25

A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több szerv, így a máj és a vesék munkáját serkenti, továbbá hat a szívre is. A B vitaminok minden fajtája megtalálható benne, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja. Hat a légzőszervek gyógyítására is. Nemcsak a gyümölcs, hanem a gyümölcs szárából készült tea is segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.

 

A legjobb antioxidans: A meggyben megtalálható az A-, C-vitamin, szelén és bioflavon.

 

Emésztést serkentő: A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására.

 

Székrekedésre: Megszünteti a székrekedést, mert hat a gyomorsavra, valamint tisztítja a beleket, puha rostja pedig segít a massza eltávolításában.

 

Szív: A kalcium, kálium és magnézium magas tartalma végett segít a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.

 

Veseműködőst serkentő: A vese az, amelynek vékony finom erecskéi először dugulnak el. Amint megtisztul a vér, valamint hígabbá válik, a vese működése is megélénkülhet és így válik lehetővé, hogy a szervezetben felhalmozódott víz eltűnik a vizelettel.

 

Ödéma: A meggy kitűnő vízhajtó. Nemcsak a gyümölcs, hanem a gyümölcs szárából készült tea is segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.

 

Köszvény: A köszvény könnyítése és gyógyítása akkor következik be, amikor a kálium hatására megtisztul a vér és a lerakodások kezdenek eltűnni. Így a csuklókból is kioldódik a lerakodott húgysavkő és egyéb anyag, hogy eltűnjön a fájdalom addig, amíg ismét meg nem történik a lerakodás.

 

Alacsony vérnyomás: Ha nincs meg az elegendő ásvány a szervezetben, annak egyik tünete lehet az alacsony vérnyomás. A meggyben van elegendő vas és egyéb ásvány, hogy a szív működése és a vérnyomás elérje a normális határt.

 

Légzőszervi panaszok: A meggyben található A vitamin nemcsak a légzőszervek nyálkahártyáit gyógyítja, de serkenti az immun-rendszer munkáját is. A légzési panaszokban is segít a meggy, amelyeket a túlfogyasztás okozhat. A meggy lé savas tartalma serkenti az emésztést, és hamarabb bekövetkezik a megkönnyebbülés.

 

Meghűlés: A meggy lé az egyik legjobb szer a meghűléses betegség leküzdésében. A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, és egyáltalán képtelenek megélni abban a környezetben. Az A és a C vitamin természetes környezetében fordul elő a meggyben, ami a betegség elleni közdelemben jár el, és az immunrendszerünk működését segíti elő.