A szőlő gyógyító hatásai

2016.09.09 14:45

A szőlő jó kálium- és magnéziumforrás, és sokféle ásványi anyagot (vas, réz, cink, szelén) és vitamint (az összes B-vitamint és C-vitamint) is tartalmaz.

A káliumnak köszönhetően jó vízhajtó, elősegíti az anyagcseretermékek kiürülését a veséken át, valamint csökkenti a premenstruációs tüneteket.

Tisztítja, méregteleníti a bélrendszert, fokozza az epeelválasztást és a bélmozgást, ugyanakkor a nagy mennyiségben elfogyasztott szőlő a vizelet savasságát is jelentősen csökkenti.

A frissen préselt szőlőlé nemcsak az emésztést segíti, hanem hatékony idegerősítő, feszültségoldó és regeneráló táplálék is.

A gyümölcsben többfajta polifenol található, melyek gyulladásgátló hatásúak és fokozzák a szervezet ellenálló erejét.

Cukorbetegek, szoptatós anyák és bélhurutban szenvedők ne folytassanak szőlőkúrát!

A vörös szőlő apró magjaiból készült (bio)flavonoidtartalmú kivonat az egyik leggyakoribb gyógyhatású készítmény. Javítja az erek állapotát, csökkenti a szívinfarktus veszélyeit, erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást. Antioxidánsként véd a vírusok és a baktériumok ellen, segít a daganatos betegségek megelőzésében.