Az aszkorbinsav hatásai

2016.09.29 10:13

Kezdődik az ősz, készüljünk fel rá! Sokan talán nem is tudják, hogy a gyógyszertárakban kapható aszkorbinsav, sokkal hatásosabb a C-vitamin tablettáknál.

Reggelente, kizárólag evés után 1 késhegynyit vegyünk be és igyunk rá vizet, vagy fel is oldhatjuk kevés vízben és megihatjuk. Ezt az adagot ősztől-tavaszig naponta érdemes fogyasztani, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Persze emellett növelhető még a C-vitamin forrás gyümölcsökkel (narancs, citrom,  grapefruit, kiwi) és zöldségekkel (paprika, brokkoli) is.

Az aszkorbinsav a legfontosabb vízben oldódó antioxidáns.

A nagy mennyiségben elfogyasztott aszkorbinsav bizonyítottan képes a szervezetünket ellenállóvá tenni az olyan betegségekkel szemben, mint az ízületi gyulladások, a szívbetegségek vagy a rák.

Az aszkorbinsav, segít helyreállítani és fenntartani az egészséges bőrt, az ereket és a kötőszöveteket.